Facebook видалив сотні профілів через «неавтентичну поведінку» Росії та Франції
Pixabay

Facebook видалив сотні сторінок через «неавтентичну поведінку» Росії та Франції. Країни використовували свої акаунти, щоб вплинути на ситуацію у державах Північної Африки та Близького Сходу.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Три мережі акаунтів порушували правила соцмережі щодо іноземного або урядового втручання. Такі дії держав у Facebook назвали «неавтентичною поведінкою». 

Загалом компанія видалила 84 акаунтів у Facebook, шість сторінок, дев’ять груп та 14 облікових записів в Instagram. Ці сторінки втручались у справи Центральної Африканської Республіки (ЦАР), Малі, Нігерії, Буркіна Фасо, Алжира, Кот-д’Івуара та Чада.

Співробітники корпорації видалили й 63 Facebook-акаунтів, 29 сторінок, сім груп та один Instagram-акаунт, які мали російське походження. Вони намагались вплинути на ситуації у Центральній Африканській Республіці, Мадагаскарі, Камеруні, Екваторіальній Гвінеї, Мозамбіку, Південній Африканській Республіці, а також діаспори ЦАР у Франції.

Водночас Facebook видалив 211 профілів в однойменній соцмережі, 126 сторінок, 16 груп та 17 Instagram-акаунт, створених в Росії. Останні порушували правила соцмережі щодо Лівії, Судану та Сирії.

Chas News повідомляв, що у Facebook Messenger cтався серйозний збій по всій Європі.

Влада США тисне на Facebook через «незаконну монополію в сфері соцмереж» й вимагає «відчуження» Instagram та WhatsApp