Facebook знову змінює правила стосовно мови ненависті
Unsplash

Компанія Meta (Facebook) звузила її нові правила стосовно застосування мови ненависті щодо загарбників.

Раніше компанія дозволила жителям 12 країн світу використовувати «хейт-спіч» по відношенню до російських військових, а також президента Путіна й Лукашенка. В цьому рішенні компанія підкреслила, що застосовувати мову ненависті стосовно цивільних росіян не дозволяється.

Тепер нові правила щодо такого контенту змінили. Компанія заявила, що звужує фокус, щоб не потурати насильству на її платформах проти росіян загалом. Про це повідомляє Reuters із посиланням на внутрішні документи Meta (Facebook).

Видання цитує віцепрезидента фірми Ніка Клегга, який заявив, що компанія не допускає закликів до вбивства глав держав і планує усунути будь-яку двозначність щодо її позиції. Тому Клегг вирішив чітко пояснити, що Meta (Facebook) не допускає закликів до смерті глав держав на її платформах.

«Meta виступає проти русофобії. У нас немає терпимості до закликів до геноциду, етнічної чистки чи будь-якої дискримінації, переслідування чи насильства щодо росіян на нашій платформі», — підкреслив він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Роскомнадзор» вирішив заблокувати Facebook у Росії