ФБР оголосило в розшук російського бізнесмена, який разом з Деркачем намагався вплинути на вибори у США
Pixabay

Російський бізнесмен Костянтин Килимник, бізнес-партнер екс-керівника передвиборного штабу 45-го президента США Дональда Трампа (2017-2021) Пола Манафорта, намагався вплинути на вибори в США та зашкодити зв'язкам США та України.

Про це повідомило посольство США в Україні у Facebook.  

Килимник діяв у змові з позафракційним народним депутатом України Андрієм Деркачем, стосовно якого США впровадили санкції у вересні 2020 року «за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року», а також з іншими особами, «пов'язаними з російською розвідкою».

 

РОЗШУКУЄТЬСЯ: Російський агент впливу Костянтин Килимник за перешкоджання правосуддю і змову з перешкоджання правосуддю....

Posted by U.S. Embassy Kyiv Ukraine on Thursday, March 18, 2021

«Російський агент впливу Костянтин Килимник розшукується Сполученими Штатами за перешкоджання правосуддю. Разом з Андрієм Деркачем та іншими пов'язаними з російською розвідкою особами він намагався вплинути на вибори в США і зашкодити зв'язкам США й України», — йдеться в повідомленні.

У посольстві повідомили, що Федеральне бюро розслідувань США оголосило Килимника в розшук за перешкоджання правосуддю і змову в перешкоджанні правосуддю.

Chas News повідомляв, що США запровадили санкції проти нардепа від «Слуги народу» Дубінського та соратників Деркача. 

«Арахаміягейт». Дубінський заявив, що ОП вимагав його участі у пресконференції про розмову Порошенка і Байдена