Федеральні суди США відтермінували заборону на використання TikTok

Влада США відклала до 4 грудня блокування на території країни соціальної мережі TikTok. Про це повідомляє Reuters з посиланням на судові документи.

Представник Мінфіну США повідомив агентству, що строк продовжили, аби розглянути недавно отримане «переглянуте уявлення», повідомляє Reuters. 

Таким чином влада дала ще тиждень компанії ByteDance на продаж додатку. Відповідне рішення раніше ухвалив суд.

Федеральні суди заблокували окремі обмеження на TikTok, введені Міністерством торгівлі США. Вони обмежили транзакції, які, як вважають в TikTok, можуть заборонити використання додатка в Сполучених Штатах. Також суд наклав заборону на блокування Міністерством торгівлі. Тепер скачувати програму можуть користувачі платформ Apple і Google.

У серпні президент США Дональд Трамп підписав указ «Про боротьбу з загрозою TikTok». В адміністрації президента заявили, що додаток може передавати особисті дані американців владі Китаю. Китайська IT-компанія ByteDance, яка є власником сервісу, всі ці звинувачення відкинула. ByteDance, заперечує звинувачення в тому, що фірма контролюється правячою Комуністичною партією Китаю чи ділиться з нею даними.

Згодом з метою безпеки громадян США Трамп зажадав продати TikTok американської компанії. 14 серпня американський президент видав розпорядження, яким наказував продати TikTok протягом 90 днів.

Як потенційних покупців ЗМІ називали ІТ-гігант Oracle, а також Microsoft в партнерстві з мережею супермаркетів Walmart. 20 вересня Трамп схвалив придбання Tiktok корпорацією Oracle. Як відзначав Трамп, придбання сервісу вирішить проблеми національної безпеки США. Крім того, це дозволить додаткам продовжити роботу на території Штатів.

З 20 вересня Міністерство торгівлі США заборонило завантажувати TikTok в американських магазинах мобільних додатків. У компанії заявили, що оскаржуватимуть це рішення, і відзначили, що готові співпрацювати з американським урядом. Пізніше в міністерстві відклали заборону до 27 вересня.

Під тиском уряду ByteDance місяцями веде перемовини щодо завершення угоди про переведення американських активів у нову структуру.

Представники соцмережі не прокоментували відповідне рішення.

Як повідомили Reuters, у рамках угоди буде створено нову компанію, яка отримає назву TikTok Global. У раді цієї компанії буде більшість американських директорів, головний виконавчий директор із США і експерт з безпеки.

Очікується, що Oracle і Walmart придбають значні частки в компанії, а ByteDance вживе заходів безпеки щодо даних користувачів з США. Дані TikTok будуть зберігатися в Oracle, який матиме право перевіряти його вихідний код.

На сьогоднішній день офіси TikTok розташовуються по всьому світу, в тому числі в Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, Лондоні, Парижі, Берліні, Дубаї, Мумбаї, Сінгапурі, Джакарті, Сеулі і Токіо.

14 листопада США відклали обмеження TikTok, ініційовані Трампом.

Контент-будинки і хайп-будинки. У США з’явилися спеціальні TikTok-маєтки