Федоров розповів деталі про морські дрони, якими атакували Севастополь (відео)

На фандрейзинговій платформі UNITED24 розпочався збір коштів на перший у світі український флот морських дронів. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Деталі про ці безпілотники розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Зокрема, він зазначив, що саме такі дрони добре показали себе в бухті Севастополя, вразивши флагман російського флоту «Адмірал Макаров».

Відзначимо, що раніше в Україні офіційні особи прямо не визнавали причетність нашої країни до атаки Чорноморського флоту рф. Хоче президент Володимир Зеленський 5 листопада, анонсуючи збір на морські дрони, казав, що «усі вже бачили, як вони працюють».

Федоров розповів, що це унікальна і засекречена українська розробка. Дрон оснащений системою автопілотування, відеопідсистемами, в тому числі нічного бачення, спеціальним зв'язком, захищеним від впливу ворожих засобів РЕБ, резервними модулями зв’язку та бойовою частиною.

Крім того, до нього у комплект входять наземна автономна станція управління, система транспортування і зберігання, центр обробки даних і «декілька особливих сюрпризів для наших ворогів».

Один такий комплекс коштує 10 млн грн. За перший день, Федоров очікує зібрати кошти на перші 10 штук. А усього планується виготовити 100 морських дронів.

На сайті UNITED24  також опублікована інфографіка із технічними характеристиками морських дроні.

технічні характеристики морських дронів

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Нагадаємо, 29 вересня безпілотники атакували російські військові кораблі у Севастополі. Відповідно до опублікованого відео, один з дронів пошкодив фрегат класу «Адмірал Григорович»  — ймовірно, «Адмірала Макарова». Усього були уражені три кораблі.

З'явилися супутникові фото Севастопольської бухти після атаки безпілотників