Феєрверки проти водометів. Італійці влаштували погроми у різних містах країни: є поранені та затримані (фото, відео)
Getty Images

Влада Італії запровадила обмежувальні заходи в країні через пандемію COVID-19. Тепер у державі діє комендантська година з 23:00 до 5:00. Заклади харчування можна відвідати до 18:00. Через такі обмеження у різних містах Італії громадяни вийшли на акції протесту.

Про це повідомляє Stol.  

Люди протестували у Мілані, Турині, Римі, Неаполі та Палермо. Під час протестів демонстранти скандували антиурядові гасла та закидали поліцейських феєрверками. Водночас поліцейські застосували водомети.

Щонайменше двоє правоохоронців поранені. Поліція затримала принаймні десять протестувальників.

Сотні італійців взяли участь в несанкціонованому протесті, який організувала неофашистська партія Forza Nuova (з італ. «Нова сила»).

Передісторія

25 жовтня прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив про обмеження в роботі барів та ресторанів. Тепер заклади харчування повинні закриватися о 18:00. Держслужбовець також розповів про посилення карантину у країні.

Водночас кінотеатри, театри, торговельні центри, клуби, громадські спортивні споруди та басейни повністю закриті.

У своїй промові прем'єр-міністр пообіцяв італійцям, що уряд підтримає галузі, які найбільше постраждали від обмежень. Їх планують ухвалити на засіданні Кабміну.

Chas News повідомляв, що у центрі Риму дві сотні неофашистів протестували через посилення карантину. 

Раніше ми писали, що на підприємствах Білорусі люди почали страйкувати проти режиму самопроголошеного президента Олександар Лукашенка. 

У Чехії — протести проти обмежень через COVID-19. У Празі затримали понад 150 осіб