Фейк про «брудну бомбу». Шойгу поспілкувався з міністрами оборони Франції та Туреччини

Сергій шойгу, міністр оборони росії, продовжив поширення фейків про нібито використання «брудної бомби» Україною.

Про це він навіть всерйоз поговорив з міністрами оборони Франції та Туреччини, пишуть російські ЗМІ.

Шойгу продовжив риторику кремлівських пропагандистів про те, що нібито Україна майже виготовила «брудну» бомбу та може її застосувати у подальшому, що призведе до ще більшої ескалації конфлікту.

Наразі невідомо, що міністри оборони Франції та Туреччини відповіли на ці фейкові заяви шойгу. 

«Брудна бомба»: що відомо

Російські пропагандисти масовано поширюють фейки про те, що Україна нібито майже виготовила якусь примарну «брудну» бомбу та навіть готується її застосувати на своїй же території, щоб потім звинуватити у цьому росію. 

Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» попередив, що російська пропаганда не просто так анонсує черговий військовий злочин з використанням «брудної» бомби.  

Коваленко зазначив, що сьогодні, 23 жовтня, пропагандистські ЗМІ росії стали поширювати новину про нібито підготовлюваний в Україні теракт із застосуванням «брудної» бомби.

Експерт підкреслив, що поширюють цю новину одночасно інформаційні ресурси, які контролюються як ФСБ, так і ГУ ГШ ЗС рф. Це може свідчити про те, що росія готує в Україні теракти. 

Раніше повідомлялось, що окупанти створюють інформаційні умови, щоб виправдати свій відступ на Херсонщині, для цього вони хочуть атакувати Каховську гідроелектростанцію під чужим прапором.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Спецслужби рф, ймовірно, готують теракти проти власного населення — розвідка