Фінансова підтримка ICANN допоможе стабільній роботі інтернету в Україні

Організація ICANN виділила $1 млн доларів на стабільного функціонування українського інтернету. Ці гроші допоможуть українському доменному простору (системі доменних імен) працювати без перебоїв в складні часи.

Доменна система дозволяє сайтам розуміти, що саме відображати в браузері після того, як користувач ввів адресу сайту. Коли сервери, що забезпечують роботу системи доменних імен, недоступні, то браузер не розуміє, де шукати сайт, що відповідає заданому домену – до прикладу, google.com чи chas.news і в такому випадку переглянути навіть працюючий сайт неможливо. За функціонування цих серверів відповідає адміністратор домену.

З початком війни адміністратор українського домену, компанія «Хостмайстер» повідомила про використання хмарних технологій в Європі та інші кроки щодо посилення захисту своєї мережевої інфраструктури. Фінансування від ICANN дозволить нашій країні посилити захист українського домену, до прикладу, мати додаткові резервні сервери для обробки запитів користувачів. Це особливо важливо зараз, коли українська технологічна та доменна інфраструктура потерпає від атак.

Chas News розповідав, що на початку війни було зафіксовано потужну кібератаку на супутникову мережу Viasat KA-SAT.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські хакери винні у кібератаці на супутниковий інтернет