Російські хакери винні у кібератаці на супутниковий інтернет 

Фахівці з США та ЄС звинуватили російських хакерів в атаці на супутникову мережу Viasat KA-SAT. Ця атака розпочалась з першими годинами вторгнення. Ніби-то хакери хотіли позбавити зв’язку українських військових. Хоча в результаті через неї відключилися багато супутникових модемів та виникли перебої у роботі державних структур та окремих підприємств. Втручання навіть зачепило деякі держави-члени ЄС. 

Загальна кількість жертв цієї кібератаки склала декілька тисяч користувачів як з України, так і з Центральної Європи та кілька вітряних електростанцій. Окрім того, атака вивела з ладу термінали супутникового зв’язку в ряді країн Європи.

Вперше про атаку повідомлялося ще у березні, проте лише зараз розвідки США, Великобританії та країн ЄС звинуватили в ній російських хакерів.

Загалом з початку війни російські хакери провели біля 240 кібератак. Найбільш потужні атаки, які було зафіксовані в січні, також були підготовкою до повномасштабного вторгнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російський відеохостинг Rutube став жертвою хакерської атаки