ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс відновлять відділення дитячої лікарні «Охматдит»

Футбольний клуб «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс повністю відбудують та відновлять Центр орфанних захворювань та генної терапії дітей київської лікарні «Охматдит», який постраждав під час російської атаки 8 липня. Усі витрати організації візьмуть на себе.

Меморандум про відновлення підписали сторони на території «Охматдит» — у напівзруйнованому вибухом кабінеті гендиректора лікарні Володимира Жовніра.

Про це розповіли у ФК «Динамо».

Динамівці подарували керівникам лікарні клубну футболку з написом «Охматдит» та числом «130», що символізує 130-ту річницю з часу заснування закладу, яку відзначають цього року.

охматдит

У відповідь футбольний клуб отримав зворушливий дитячий малюнок, який одна дівчинка намалювала наступного дня після ракетного обстрілу, перебуваючи в укритті під час тривоги.

Центр орфанних захворювань та генної терапії  це нове відділення, яке відкрили лише три місяці тому. Орфанні захворювання  рідкісні «захворювання-сироти», які зустрічаються раз на багато мільйонів випадків. Одним з прикладів є СМА  спинально-м’язова атрофія, коли у дитини порушуються імпульси між мозком та м’язами. В Україні зафіксовано близько 300 випадків цієї хвороби.

Росія вбиває українських дітей: у світі пройшли мітинги через атаку на «Охматдит» (фото)