Фонд Сергія Притули запускає збір коштів на закупку 50 британських БТРів Spartan

Фонд Сергія Притули оголосив про збір коштів на придбання 50 британських бронетранспортерів Spartan.

У фонді зазначають, що вся партія обійдеться українцям у 200 млн грн. Кошти необхідно зібрати до 8 листопада. Сергій Притула уточнив, що БТРи вже перебувають на складах та одразу після оплати поїдуть в Україну.

Усі реквізити для підтримки збору можна знайти за посиланням.

Раніше Фонд Сергія Притули вже придбав для української армії супутник фінської компанії ICEYA. За умовами угоди, один апарат перейшов у власність України і повністю працює на потреби нашої оборони, ще майже два десятки залучаються, коли є необхідність.

Що таке БТР Spartan

FV103 Spartan — це гусеничний бронетранспортер, який надійшов на озброєння британської армії у 1978 році. Усього їх виробили майже 1 тис. одиниць.

Машина здатна перевозити до семи осіб, у тому числі трьох членів екіпажу. Важить Spartan 10 тонн та озброєний одним кулеметом 7,62 мм. Він може розвивати швидкість до 96 км/год і має запас ходу 510 км.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Благодійний фонд Pan Fund передав спецпризначенцям Головного управління розвідки екіпірування та спорядження на 18 млн грн (фото, відео)