Forbes назвав 400 найбагатших мільярдерів США. Вперше за чверть століття в ньому немає Трампа
Getty Images

Журнал Forbes оприлюднив список 400 найбагатших людей США. Четвертий рік поспіль його очолив Джефф Безос, засновник компанії Amazon.

Статок Безоса оцінили у $201 млрд. Він також є найбагатшою людиною у всьому світі.

На другому місці — Ілон Маск, засновник компаній Tesla і SpaceX. У нього нарахували $190,5 млрд.

«Звільнився, щоб цілими днями судитися з нами». Ілон Маск пожартував з Джеффа Безоса

Третє місце в списку найзаможніших американців посів Марк Цукерберг, засновник Facebook. Його статок видання оцінило у $134,5 млрд. Зазначимо, що ці дані — на 3 жовтня 2021 року. А 4 жовтня у роботі Facebook стався масштабний збій, через який Цукерберг втратив $6 млрд.

«Лише» на четвертій сходинці у рейтингу-2021 знаходиться Білл Гейтс, співзасновник Microsoft ($134 млрд). Адже він не посів перше чи друге місце у цьому списку вперше з 1991 року. Частково це пов'язано з розлученням мільярдера. В результаті цього процесу він передав колишній дружині акції на мільярди доларів. Таким чином Мелінда Френч Гейтс, навпаки, вперше увійшла до рейтингу найбагатших мільярдерів США і посіла 158-е місце зі статком $6,3 млрд.

Також цікаво, що вперше за 25 років до топ-400 найбагатших бізнесменів Америки не потрапив Дональд Трамп.

45-му президенту США, який у 2020 році програв вибори Джо Байдену, не вистачило $400 млн для потрапляння в рейтинг. На його останніх місцях представлені багатії з капіталом у $2,9 млрд.

У минулому році Трамп посідав 339-у сходинку в рейтингу зі статком у $3,1 млрд. Однак через пандемію коронавірусу та поразку на виборах він зазнав збитків. Готельний бізнес Трампа постраждав через скорочення обсягів туризму. Окрім того, багато людей принципово не хотіли зупинятися в його готелях. Також знизилась вартість житла в крупних мегаполісах, і нерухомість Трампа не приносила запланованих доходів.

За даними New York Times, за час пандемії дохід Trump Organization, яка управляє активами Трампа, знизився майже на 38%. Виручка готелів Трампа в Вашингтоні і Лас-Вегасі впала більш ніж удвічі, а доходи від роздрібних магазинів знизилися майже в п'ять разів. Лише на онлайн-торгівлі екс-президент став заробляти більше, ніж раніше.

Як стати мільйонером у 50 років. Досвід співзасновника McDonald's Рея Крока