Франція надаватиме громадянство іммігрантам, які допомагають боротися з COVID-19 у країні
Pixabay

У Франції іммігранти можуть швидше отримати громадянство країни, якщо вони борються з пандемією коронавірусу у державі. У прискореному режимі стати громадянами Франції можуть медики, прибиральники та працівники магазинів.

Про це повідомляє BBC.

«Медики, прибиральники, працівники догляду за дітьми та магазинів — усі вони довели свою відданість нації, і зараз черга республіки зробити їм крок назустріч», — зазначила молодший міністер з питань громадянства Франції Марлен Ш’яппи.

Тепер жителям країни потрібно подати заявку на прискорену натуралізацію, йдеться у рішенні МВС.

Довідка

У Франції відстежили сотні заявок на отримання громадянства від іммігрантів. Понад 700 людей вже стали громадянами країни або перебувають на завершальному етапі натуралізації.

У вересні 2020 року влада країни запропонувала швидше надавати громадянство тим, хто працює «на передовій» з COVID-19. 74 людини вже отримали французький паспорт, ще 693 перебувають на завершальній стадії. Зараз 2890 людей хочуть стати громадянами держави.

23 грудня Франція посіла п’яте місце у світі за кількістю хворих на COVID-19 та перше — серед країн Європи. Там виявили понад 2,4 млн випадків зараження коронавірусом, 186 058 людей одужали, 61 702 — померли.

Chas News повідомляв, що Еммануель Макрон захворів на COVID-19 і працюватиме віддалено.

Напередодні двадцятий президент Франції помер у 94 роки від наслідків COVID-19.

Лікар Макрона розповів про стан хворого на COVID-19 президента Франції