Франція та Австрія послаблюють суворий карантин

Від сьогодні, 19 травня, Франція та Австрія послабили карантин. В країнах дозволили роботу літніх терас ресторанів.

Як повідомляє The Local, французським ресторанам, кафе та барам дозволили відкривати літні майданчики на відкритому повітрі. З жовтня 2020 року заклади харчування в країні могли працювати тільки навинос.

Також влада Франції скорочує тривалість комендантської години. Повертатися додому французам тепер можна буде до 21:00, а не до 18:00, як це було раніше. Триватиме комендантська година до 6:00.

Музеї, кінотеатри, театри та інші культурні об'єкти також можуть працювати — з обмеженнями за кількістю осіб на квадратний метр. Більшість музеїв і туристичних об'єктів працюють тільки по заздалегідь заброньованих квитках.

В Австрії від сьогодні також знімають карантинні обмеження і поновлюють работу ресторанів та кафе. Але правила для зборів, роботи з молоддю, першокласного спорту, торгівлі і ярмарок закінчаться лише 16 червня.

Позитивну динаміку фіксують і у Сполучених Штатах Америки. Там відзначають найнижчі від березня минулого року показники смертності та зниження кількості нових інфікувань COVID. У США вже повністю вакциновали половину дорослого населення. Триває кампанія щеплення молоді: минулого тижня його отримали 600 тис. підлітків від 12 до 15 років. 

Chas News повідомляв, що 17 травня Великобританія послабила карантинні обмеження та скасувала заборону на виїзд за кордон.

Франція бажає першою в Євросоюзі запустити цифрові COVID-паспорти для подорожей