ФСБ готувала два маріонеткові уряди на випадок захоплення Києва — WP

Федеральна служба безпеки рф підготувала два маріонеткові уряди на випадок захоплення Києва напередодні повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляється в розслідуванні газети The Washington Post.

Видання пише, що ФСБ тісно співпрацювала з відомими колаборантами і створила принаймні два проросійські уряди «в очікуванні» на випадок захоплення Києва після 24 лютого.

Серед основних «союзників» ФСБ були колишній президент-утікач Віктор Янукович та підозрюваний у держзраді нардеп Віктор Медведчук.

Медведчука видання називає «олігархом, який став одним із лідерів головної проросійської партії України після встановлення тісних відносин» з російським диктатором володимиром путіним.

Згідно з розслідуванням, Янукович очолював групу, яка зібралася у білорусі на початку березня, щоб, можливо, спробувати повернути собі владу в Києві.

Друга група, до якої увійшли колишні члени Партії регіонів, зібралася на тимчасово окупованих територіях півдня України.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, Янукович пропонував Зеленському здатися.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Фсб рф намагалась встановити «жучки» в кулуарах Ради, агента затримали