ФСБ та Міноборони рф конфліктують через кількість втрат росії на фронті — NYT

Злив секретних документів США демонструє ворожнечу всередині російського уряду. ФСБ звинувачує Міноборони у приховуванні величезних втрат, оскільки останні просто не враховують у своїх звітах втрати серед бійців Росгвардії, найманців ПВК «Вагнер» та військових, які відправляються в Україну з Чечні.

Про це повідомляє The New York Times.

В одному із документів представники американської розвідки кажуть, що головна служба внутрішньої розвідки росії (ФСБ) «звинуватила» міністерство оборони рф «у приховуванні відомостей про російські втрати в Україні». Висновок підкреслює «небажання військових повідомляти погані новини по ланцюжку командування продовжується».

«Представники ФСБ стверджують, що до жертв міністерства не входять убиті і поранені серед бійців Росгвардії, найманців «Вагнера» або бойовиків з Чечні. Розрізнені бойові сили, розгорнуті Кремлем в Україні, іноді діяли врозріз, що ще більше ускладнювало військові дії Росії», — йдеться у матеріалі.

ФСБ підрахувала, що фактична кількість росіян, поранених та вбитих у бою, наближається до 110 тис. осіб. У документі не уточнюються дані щодо втрат, які Міноборони поширює в уряді. Востаннє Міноборони рф публічно оприлюднило кількість загиблих у вересні, коли міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що з початку війни загинуло 5937 російських військовослужбовців.

Нагадаємо, наприкінці березня повідомлялось, що засновник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин може зменшити присутність своїх найманців у війні проти України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Витік документів США посилив страх рф перед контрнаступом України — ISW