Пригожин планує зменшити присутність «вагнерівців» в Україні — Bloomberg

Засновник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин може зменшити присутність своїх найманців у війні проти України та зосередитися на діяльності в Африці.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Видання зазначає, що засновник ПВК Вагнера готується згорнути операції своєї приватної армії в Україні після того, як російському військовому керівництву вдалося скоротити ключові поставки людей і боєприпасів.

«Пригожин, якого безпековий і політичний істеблішмент (росії, — Прим. Ред.) розглядає як зростаючу загрозу, бореться з нестачею живої сили і боєприпасів в Україні після того, як йому заборонили вербувати ув'язнених, які є його основним джерелом рекрутів, і позбавили поставок. Війська Вагнера досі не змогли взяти свою головну мету — українське місто Бахмут — попри місяці спроб і приголомшливі втрати», — йдеться у матеріалі.

Джерела видання стверджують, що Пригожин планує зосередити увагу на Африці.

Після тижнів публічних скарг на те, що окупантам не постачають життєво необхідні снаряди та інші припаси, Пригожин визнав, що після завершення битви за Бахмут «Вагнеру» доведеться «перезавантажитися і скоротити свої сили». Нещодавно він заявив, що його бойовики захопили село у цьому районі, але не згадав, що за останнім переписом його населення становило лише дві людини.

Протистояння Пригожина з Міноборони росії

Нещодавно Євген Пригожин, засновник ПВК «Вагнера», заявив очільнику Міноборони рф Сергію Шойгу про широкомасштабний наступ ЗСУ в районі Бахмута і попросив про допомогу.

Зокрема, Пригожин попросив Шойгу вжити всіх необхідних заходів для «запобігання відсікання «вагнерівців» від основних сил зс рф в районі Бахмуту, що призведе до негативних наслідків для так званої «спеціальної військової операції».

Тим часом, в українській розвідці переконані, що ватажок «вагнерівців» програє гонитву з Міноборони рф. Заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький вважає, що ПВК «Вагнер» взагалі може не залишитися після того, що відбувається навколо Бахмуту.

Нагадаємо, раніше західна розвідка повідомляла, що у боях за Бахмут рф втратила до 30 тис. «вагнерівців».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Пригожин звинуватив міноборони рф у величезних втратах «вагнерівців» (фото 18+)