«Газова справа». Суд засудив екснардепа Онищенка до 15 років вʼязниці

Вищий антикорупційний суд заочно призначив колишньому нардепу Олександру Онищенку 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його визнали винним в організації «газової схеми» — однієї з наймасштабніших корупційних схем в історії України. Через це компанія «Укргазвидобування» зазнала понад 740 млн грн збитків.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Водночас фінансова директорка Онищенка Олена Павленко отримала 12 років ув'язнення.

Обох фігурантів визнали винними у заволодінні державними коштами на суму понад 740 млн грн під час видобутку та продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з публічним акціонерним товариством «Укргазвидобування».

Онищенко переховується за кордоном. У 2021 році стало відомо, що ексдепутат-утікач отримав російське громадянство, займається кінним спортом і виступає за збірну рф.

Що відомо про «газову справу» екснардепа Онищенка

Йдеться про кримінальну справу за фактом розкрадання держкоштів під час видобутку та продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з «Укргазвидобуванням». Організатором цієї корупційної схеми, за даними слідства, є ексрегіонал та колишній народний депутат України VII–VIII скликань Олександр Онищенко. Всі деталі щодо цієї справи читайте у нашому матеріалі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд визнав Дубінського винним в тиску на слідство, що розглядає його справу про корупцію