Генасамблея ООН призупинила членство росії в Раді з прав людини

Генеральна асамблея ООН призупинила членство росії у Раді ООН з прав людини.

Відповідну резолюцію підтримали 93 країни. Проти проголосували 24 (зокрема, Білорусь, Китай, Казахстан та Іран) і ще 58 утрималися (Бразилія, Єгипет, Індія, Індонезія, Саудівська Аравія та ПАР).

Результати голосування в Генасамблеї ООН

«Щойно право Росії на членство у Раді ООН з прав людини призупинили. Воєнним злочинцям немає місця в органах ООН, завданням яких є захист прав людини. Вдячний усім країнам-членам, які підтримали відповідну резолюцію Генасамблеї та обрали правильну сторону в історії», — прокоментував рішення Генасамблеї міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, 2 березня Генасамблея ООН прийняла резолюцію із закликом до Росії негайно вивести війська з території України. «За» тоді проголосувала 141 держава, 35 (Китай, Індія, Пакистан, Казахстан та інші) утрималися та 5 (Росія, Білорусь, Сирія, Еритрея та КНДР) проголосували проти.

24 березня Генасамблея схвалила ще одну резолюцію — «Гуманітарні наслідки агресії проти України». ЇЇ підтримали 140 держав, 38 утримались і 5 проголосували проти.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Битва за Донбас нагадуватиме Другу світову. Україні потрібна зброя — Кулеба