«Геть росію з ООН». Біля Офісу міжнародної організації у Києві проходить акція протесту (фото)
Українська правда

Вранці 8 червня близько сотні людей зібралися на акцію протесту біля Представництва ООН у Києві.

Про це з місця події повідомляє кореспондент «Української правди».

Учасники акції скандують «Ганьба» і «Геть росію з ООН». Вони також скинули російськомовні книжки біля входу до Офісу ООН. 

Люди тримають плакати з написами англійською та українською: «Росія — терористична держава», «ООН, кров на ваших руках», «Російська мова — мова насильства», «Зупиніть екоцид», «Терористам в ООН не місце», «Організація об’єднаних нікчем», «Мовчання — підтримка тероризму».

Акція проходить мирно, жодних сутичок наразі немає, на місці присутні правоохоронці.  

Нагадаємо, в ніч на 6 червня росіяни підірвали дамбу Каховської ГЕС. В результаті гідроелектростанція була повністю знищена хвилями Каховського водосховища. 

На тлі цієї катастрофи, ООН, метою якої є підтримання та зміцнення миру, відзначала день російської мови. Скандальний твіт організації викликав обурення серед українців. 

Президент Володимир Зеленський заявив, що шокований реакцією ООН і додав, що міжнародні організації мають негайно долучитися до порятунку людей з затоплених міст і сіл, зокрема на тимчасово окупованій території, куди українські військові і рятувальники наразі не можуть дістатися.  

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Некорисні»: у Києві «прикрасили» автомобілі ООН через позицію з підриву окупантами Каховської ГЕС (фото)