Глава держбанку розповів, звідки у його сім’ї нерухомість за кордоном і солідні накопичення
Іванна Зубович

Голова правління «Укрексімбанку» Євген Мецгер в інтерв’ю Сhas News розповів, що навіть в державних банках на посаді топменеджера можна заробити досить великі гроші.

Про сімейне майно Мецгера ЗМІ почали писати, як тільки він подав документи на конкурс. До того ж, його дружина Юлія є членом наглядової ради Приватбанку. Виявилось, що подружжя, яке все життя працює у державних банках, зовсім не бідує.

Згідно з декларуванням, Мецгери мають близько пів мільйона у перерахуванні на євро, володіють двома автівками — Mercedes-Benz ML 350 та Audi A5. З нерухомості: три квартири в Києві, будинок на 1000 кв. м в Яблунівці Київської області, квартира в Іспанії, дві квартири в Туреччині.  

«Все це саме з роботи найманим менеджером. Десять років у «Укрексімбанку». Тоді праця тут була однією з найбільш високооплачуваних. Навіть на посаді начальника управління я отримував дуже високу зарплату. Далі  п'ять років у «Укргазбанку». Там як член правління я теж отримував гідну заробітну плату і хороші річні бонуси в разі досягнення результатів», — розповів Мецгер.

Втім, в декларації Юлії Мецгер також вказані доходи від ТОВ «Іоніка» та «Іонія», що займаються оптовим продажем кави і чаю. 

А пан Мецгер, між тим, іронізує: якщо журналісти задаються питанням, звідки у нього гроші, то він сам ставить собі  питання, куди вони поділися.

«Якщо підрахувати мою зарплату за роки роботи у банківській сфері, додати сюди все, що заробила дружина, вийде сума, яка значно перевищує активи, якими ми володіємо. Решту я, напевно, проїв, одягнувся, відпочив на них. Ще в нас двоє синів», — каже банкір.