Глава Єврокомісії потрапила в скандал через свій 19-хвилинний авіапереліт
Getty Images

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у червні здійснила авіапереліт, який тривав всього 19 хвилин. Через це її критикують у Німеччині

Про це повідомляє DW.

Щоб подолати 50 км з Відня до Братислави фон дер Ляєн вирішила скористатися приватним літаком. На автомобілі таку відстань можна подолати приблизно за годину.

Ерік Мамер, речник голови Єврокомісії пояснив, що на той момент політ був найефективнішим способом дістатися до місця призначення. Тоді фон дер Ляєн упродовж двох днів мала відвідати пʼять країн-членів ЄС.

Майкл Ягер, генеральний секретар Європейської асоціації платників податків заявив, що авіарейс був «екологічним гріхом» і вартував «великих грошей платникам податків, багато часу, аби дістатися аеропорту і насамперед довіри».

«Якщо прагнути змін, то необхідно самому бути прикладом. Інакше це буде неправдоподібно», — зазначила Яна Шімке, представниця німецької партії Християнсько-демократичний союз.

Під час саміту у Глазго фон дер Ляєн закликала прискорювати темпи реалізації цілей щодо захисту клімату. Через це і виник скандал.

Як повідомляє Greenpeace, авіарейси на короткі відстані завдають більше ніж поїздки потягом чи автомобілем. Тому вони закликають європейських політиків заборонити такі рейси, де існує альтернатива подорожі.

Раніше Chas News повідомляв, що через 30 років людство може стикнутися з глобальним дефіцитом води.

«Жорстке попередження для людства». ООН оприлюднила звіт щодо глобальних кліматичних змін
Адміністрація Байдена планує запровадили «податок на мільярдерів»