Глава Євроради виступив за єдину політику США та ЄС щодо Росії після обрання Байдена
consilium.europa.eu

Голова Європейської ради Шарль Мішель вважає, що Євросоюз повинен запропонувати Джо Байдену, який стане 46-м президентом США, виробити єдину політику щодо РФ, Ірану, Китаю, Туреччини та інших країн.

Про це в понеділок, 30 листопада, повідомило інформагентство dpa з посиланням на проект пропозицій Мішеля щодо вибудовування відносин з новим американським лідером, передає УНН з посиланням на DW.

Глава Євроради наполягає на швидкому припиненні торгової війни Сполучених Штатів і Європейського Союзу та скасуванні викликаних нею митних зборів. Брюсселю слід запропонувати Вашингтону «позитивний торговельний порядок», переконаний Мішель. Він відносить до пунктів тісної співпраці з США не лише торгівлю, а й питання захисту клімату, політики мультилатералізму, забезпечення миру, а також боротьби з COVID-19.

Голова Євроради розраховує, що Сполучені Штати підтримають справедливий розподіл вакцин у світі. Крім того, обидві сторони повинні працювати над повторним відкриттям своїх кордонів для туристичних поїздок, як тільки дозволить епідеміологічна ситуація, відзначає політик.

Мішель також вказав на спільні інтереси Брюсселя та Вашингтона в галузі кібербезпеки, боротьби з тероризмом і протистоянні гібридним загрозам.

Відносини США і ЄС при новому главі Білого дому стануть темою обговорень на саміті Євросоюзу на початку грудня. ЄС слід виступати єдиним блоком і зміцнювати свою стратегічну автономію, щоб краще представляти власні інтереси, підкреслює Мішель в проекті пропозицій.

Раніше глава Євроради провів телефонну розмову з Байденом і запросив його взяти участь в саміті ЄС в 2021 році.

Як повідомляв Bloomberg, Туреччина хоче налагодити зв’язки з США через розбіжності з Росією.

Як ми писали раніше, Урсула фон дер Ляєн обіцяє вакцинацію від COVID-19 в Євросоюзі в кінці грудня.

Євросоюз продовжить санкції проти Росії на пів року