Глава Мінкульту Олександр Ткаченко написав заяву про відставку

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що приніс ввечері 20 липня прем’єр-міністру Денису Шмигалю заяву про відставку «через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни».

Про це він написав у Telegram.

Ткаченко додав, що після того, як приніс заяву, «лише потім здивувався» заяві президента Володимира Зеленського. Так, глава держави ввечері 20 липня повідомив, що попросив Шмигаля розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики.

«Культура під час війни важлива, бо це війна не тільки за території, а за людей, а люди — це наша памʼять, історія, мова, творчість попри війну, спадщина і минуле заради майбутнього», — написав Ткаченко.

Він додав, що приватні та бюджетні кошти під час війни на культуру «не менш важливі, ніж на дрони, тому що культура — це щит нашої ідентичності й наших кордонів».

«І це принципова моя позиція проти інших», — додав міністр культури.

Нагадаємо, що Олександр Ткаченко є міністром культури України з червня 2020 року. У листопаді 2021-го він подавав заяву про відставку, але врешті-решт залишився на посаді.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Петиція про звільнення Ткаченка з посади міністра культури набрала 25 тис. підписів