Голова УПЦ МП висвятив на єпископа архімандрита з Чернівців, до якого приходила СБУ
Архімандрит Никита (Сторожук) у центрі

4 грудня у Києві відбулась архієрейська хіротонія (висвячення в єпископи) архімандрита Никити (Сторожука), секретаря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП.

Про це повідомляється на сторінці єпархії у Facebook.

Хіротонію звершив предстоятель УПЦ МП київський митрополит Онуфрій (Березовський) при співслужінні чернівецького митрополита Мелетія (Єгоренка).

Обряд пройшов у  Свято-Пантелеймонівському соборі у Феофанії, де знаходиться особиста резиденція Онуфрія.

Никиту мають призначити єпископом Івано-Франківським та Коломийським. Відповідне рішення Синод УПЦ МП прийняв 23 листопада.

25 листопада СБУ провела обшуки у Червнівецько-Буковинській єпархії, зокрема, у Мелетія та Никити. У спецслужбі тоді заявили, що знайшли документи, які підтверджують наявність російського громадянства в керівництва єпархіальних структур. За даними ЗМІ, під час обшуків знайшли довідку про видачу Мелетію у 2007 році російського паспорта.

Тоді ж ЗМІ писали, що архімандрита Никиту застали у ліжку з хлопцем-хористом. Сам Никита у відеозверненні поскаржився, що оперативники СБУ увірвались в приміщення єпархії, вивели всіх з кімнат, приставили до стіни, роздягнули й фотографували.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Виправдовував захоплення Криму: СБУ повідомила про підозру митрополиту Кіровоградської єпархії УПЦ МП