Методички з Москви та посвідчення окупантів: СБУ обшукала УПЦ МП у Чернівцях (фото)
СБУ

Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства в керівництва єпархіальних структур. Також вони викрили листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, у яких вони отримують «методички» щодо «особливостей» проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.

СБУ обшукала УПЦ МП у Чернівцях

СБУ обшукала УПЦ МП у Чернівцях

«Представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Зокрема, вимагали від священників УПЦ заперечувати збройну агресію рф, розповідати про нібито утиски «московської церкви». Служба безпеки України знайшла і склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє країну-агресора та закликає підтримати окупантів», — наголосили в СБУ.

СБУ обшукала УПЦ МП у Чернівцях

 

Під час огляду комп’ютерів керівництва єпархії співробітники СБУ виявили фотокопії посвідчень росіян, які брали участь у бойових діях проти українських військ. Серед таких документів — посвідка «героя росії», підписана міністром оборони рф за «захоплення Криму» у 2014 році.

СБУ обшукала УПЦ МП у Чернівцях

СБУ обшукала УПЦ МП у Чернівцях

Наразі в межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають процесуальні дії.

Нагадаємо, 22 листопада СБУ провела обшуки у Києво-Печерській лаврі та у трьох церквах УПЦ МП на Рівненщині.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ знайшла мільйони готівки та «сумнівних» громадян рф у церквах УПЦ МП (фото)