Головну ялинку столиці «запалять» в онлайн-режимі і можуть відгородити «карантинним» парканом
Getty Images

Святкування Нового року у Києві через пандемію коронавірусу відбуватиметься без концертів, масових гулянь та з дотриманням карантинних правил.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на організатора новорічних святкувань та інших мистецьких заходів у Києві — компанію FolkUkraine.

Якщо дотримуватися правил безпеки, то вуличні святкування не несуть ніякої загрози. Це символ Нового року та традиція, яку не треба скасовувати. Цього сезону ми будемо керуватися в своїй роботі виключно розпорядженнями Кабінету Міністрів та головного санітарного лікаря

Концертів та масових гулянь не планується. Однак на святкових локаціях розмістяться будиночки з зігріваючими напоями та сувенірною продукцією.

Організатори зазначають, що у випадку запровадження урядом жорсткішого карантину всі події, зокрема «запалення» ялинки та відкриття прикрашених локацій, транслюватимуться онлайн. Також можливе огородження території, щоб до ялинки підходила обмежена кількість людей.

Головна ялина на Софійській площі у Києві буде штучною і обійдеться у 5-7 млн гривень. Кошти на неї, за словами компанії, отримані від спонсорів та рекламодавців.

Як і в минулі роки, головна ялинка України розташовуватиметься на Софійській площі, тематика цього року — «Казковий ліс» зі своїми персонажами та тематичним декором (лісові звірі та плоди – шишки, горішки, бурульки, сніжинки та гірлянди).

На ялинці обіцяють розмістити близько 1 500 іграшок та 10 кілометрів гірлянд, її запланована висота — 31 метр.

Цього року у киян будуть одразу три новорічні ялинки. Головна ялинка країни – на Софійській площі, головна ялинка Києва біля Арки дружби народів та ялинка на Контрактовій площі. Організатори готують спеціальний маршрут із новорічними локаціями, який об'єднує всі три головних ялинки.

Крім основної локації, на Софійській площі будуть й інші. Біля Арки дружби народів буде ковзанка, ялинка, гірлянди «Зоряне небо» й карусель. Біля Пішохідного мосту — гірлянди «Зоряне небо», біля парку «Володимирська гірка» й на Контрактовій площі — ковзанка, ялинка, гірка та карусель.

Як ми писали раніше, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що краще спланувати двотижневий локдаун на новорічні свята, оскільки ситуація в країні має бути прогнозованою для всіх, хто не може працювати в умовах коронавірусних заборон та обмежень.

Раніше очільник МОЗ заявив, що міністерство вимагатиме запровадити повний локдаун при 30 тис. хворих на COVID на добу.

Chas News повідомляв, що нардепи попросили КСУ перевірити «карантин вихідного дня» на конституційність.

Мільйони американців подорожують країною на День Подяки, незважаючи на попередження лікарів