Очільник МОЗ заявив, що міністерство вимагатиме запровадити повний локдаун при 30 тис. хворих на COVID на добу
Pixabay

Повний локдаун в Україні можуть ввести при 30 тис. нових хворих COVID на добу.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів в ефірі телеканалу «Інтер».

МОЗ вимагатиме запровадити повний карантин в країні при локдауні конкретно медичної системи, наголосив очільник МОЗ.

«Для нас головне  це кількість людей, які госпіталізуються. Якщо говорити про відсоток хворих, які потрапляють до лікарні, я думаю, що це (станеться локдаун медичної системи — Прим. ред.) вже порядку понад 30 тисяч на добу в певному періоді, тоді це може викликати серйозні проблеми щодо навантаження на медичну систему», — підкреслив держслужбовець.

Чиновник каже, що міністерство раніше хотіло ввести локдаун і при 9,5 тис. хворих за добу, і при 15 тис. Проте кількість ліжок збільшується, тому медична система витримує складніші ситуації.

Раніше мер Івано-Франківська розповів, коли в Україні запровадять повний локдаун.

Довідка

В Україні 20 листопада заразилися коронавірусом 14 580 осіб. Найбільше випадків у Дніпропетровській області (1 342) та Києві (1 213), розповів міністр охорони здоров’я в Facebook.

За минулу добу зробили 71 949 тестування (методом ПЛР — 45 508, методом ІФА — 26 441). Госпіталізували 1 761 особу, летальних випадків — 215; одужали — 7 989 осіб.

З початку пандемії в Україні підтвердили понад 612 665 випадків коронавірусу. 282 313 з них вже одужали, передають у МОЗ.

 

14 580 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 21 листопада 2020 року. Зокрема,...

Posted by Максим Степанов on Friday, November 20, 2020

Передісторія

11 листопада Кабінет Міністрів скасував адаптивний карантин і запровадив в Україні локдаун вихідного дня до 30 листопада. Він діятиме з опівночі суботи до опівночі понеділка.

Під час дії карантину вихідного дня працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, об'єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами, фінансові установи, СТО, доставка їжі.

Chas News повідомляв, що у Кабміні розповіли про мету карантину вихідного дня.

Ми писали, що у Тернополі бізнесмен оголосив свій ресторан храмом, щоб не закривати його на вихідні.

В Австралії цілий штат закрили на жорсткий карантин через брехню інфікованого коронавірусом