Не дати «спокуси» зайвого переміщення. У Кабміні розповіли про мету карантину вихідного дня
УНІАН

У Кабміні пояснили введення карантину вихідного дня. Це зробили для того, щоб розірвати ланцюжок захворюваності в країні.

Про це міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов розповів в інтерв'ю «РБК-Україна».

«Я не знаю, чи буде це пляшкове горлечко, тому що насправді основна мета, яка скомунікована головним державним санітарним лікарем і міністром охорони здоров'я — це все-таки не дати людям «спокуси» зайвого переміщення», — підкреслив чиновник.

Міністр каже, що головне — щоб люди були з родинами. Саме тому нові обмеження стосуються всього, крім продуктової групи, аптек тощо.

«Мета  розірвати цей ланцюжок і зменшити хоча б в два рази показники від тих, які є зараз», — підсумував держслужбовець.

У грудні близько 20-25 тис. українців захворіли б на коронавірус, якщо б влада не посилила карантин, наголосив Немчінов з посиланням на прогнози РНБО.

Довідка

11 листопада Кабінет Міністрів скасував адаптивний карантин і запровадив в Україні локдаун вихідного дня до 30 листопада. Він діятиме з опівночі суботи до опівночі понеділка.

Під час дії карантину вихідного дня працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, об'єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами, фінансові установи, СТО, доставка їжі.

Chas News повідомляв, що радник голови Офісу президента подав у відставку через «карантин вихідного дня». 

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що Львів не запроваджуватиме карантин вихідного дня. Мер міста назвав введення локдауну «дурницею».

На що схоже плече, яке уряд пообіцяв підставити бізнесу?