Google виділяє $2 млн на цифрову освіту в Україні

Американська транснаціональна корпорація Google надає $2 млн на цифрову освіту для українців та 50 тис. ліцензій Workspace для Кабміну.

Про це у Telegram повідомив Михайло Федоров, віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації.

«Сервіси Google вже стали частиною інфраструктури Мінцифри. Тепер й інші державні установи зможуть працювати швидше, незважаючи на обстріли та постійні загрози кібератак росіян. Цьому допоможуть 50 000 ліцензій Google Workspace, якими органи влади зможуть безоплатно користуватися цілий рік», — написав міністр.

На додачу, Google продовжує підтримку цифрової грамотності українців та сферу освіти. 

«Новий грант на 2 мільйони доларів спрямуємо на навчання українців цифрової грамотності, подолання цифрового розриву та масштабування платформи «Дія.Цифрова освіта», — зауважив Федоров.

Також у планах Мінцифри є запуск англомовної версії порталу з програмами рескілінгу, персоналізованими навчальними траєкторіями з елементами АІ, а також рекомендаціями щодо працевлаштування. 

«Це дозволить у майбутньому багатьом знайти затребувану роботу та зробити внесок в економічне відродження держави», — впевнений глава Мінцифри.

Раніше у МОН розповіли про ймовірний формат тестування ЗНО у 2023 році.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Amazon надає Україні $75 млн підтримки — Федоров