Гринкевичі збудували у Львові маєток на 600 кв. м та «прихопили» міську землю (фото)
Facebook / Любомир Зубач

Розслідувачі hromadske з'ясували, що родина Гринкевичів сховала від слідчих маєток на 600 кв.м, розташований у Львові. 

Ділянки землі у садовому товаристві «Пролісок» були оформлені на Світлану Гринкевич та її матір Ірину Федак. Зараз на цій території стоїть маєток, якого, за словами журналістів, немає в жодних реєстрах.

У технічних документах вказано, що площа маєтку — 600 кв.м. На його території розташовані сауна, кінотеатр, спортзал, СПА-зона, читальна зала, три спальні, п'ять санвузлів та інші приміщення.

маєток Гринкевичів Львів

Розслідувачі оцінили маєток у близько 20 млн грн, а ділянку, на якій він розташований — у близько 5 млн грн.

Інформацію про ніде не зареєстрований будинок прокоментували у Львівській міській раді. Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з питань містобудування, заявив, що віллу звели без дозволів, «прихопивши» міську землю і трохи лісу.

маєток Гринкевичів басейн

«Басейн там, де мали би бути сади. Особняк, що своїм подвір’ям заліз на землі природо-заповідного фонду. Захоплення двох комунальних ділянок. Та самовільна дорога через ліс. І, звичайно, без жодного дозволу. Ну від структур ЛМР точно», — зазначив посадовець.

За його словами, у будівельних реєстрах немає жодних будівельних паспортів чи дозволів на будівництво. Із усіх ділянок сім'ї Гринкевичів лише на двох можна було б зводити будинок. Решта — призначені під колективне садівництво, є захопленими державними та міськими землями. Однак і на них встигли провести будівельні роботи.

За словами Любомира Зубача, Львівська міська рада уже скерувала листи в усі можливі інстанції, аби ті вжили заходів відповідно до своїх повноважень.

Нагадаємо, за даними слідства, бізнесмен Ігор Гринкевич організував схему злочинного заробітку на ЗСУ. Його компанії виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн, однак у результаті надали товар поганої якості, або взагалі не виконали контракти. Збитки державі оцінили в понад 1 млрд грн.

29 грудня 2023 року Гринкевича-старшого затримали при спробі дати слідчому ДБР хабар у розмірі $500 тис. А 22 січня в Одесі затримали його сина Романа Гринкевича.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Міноборони: до бюджету повернули 1,5 млрд грн у справі про закупівлю снарядів для ЗСУ