В Одесі затримали Романа Гринкевича: він хотів утекти за кордон (відео)

22 січня правоохоронці при спробі виїзду за кордон затримали в Одесі Романа Гринкевича, підозрюваного в участі у поставках неякісної форми ЗСУ. Про це проінформувала пресслужба Офісу генпрокурора.

Повідомляється, що Гринкевич виїхав до Одеси орієнтовно 17 січня і з того часу готувався перетнути державний кордон. 19 січня за клопотанням прокурорів суд надав дозвіл на його затримання і у 6:50 22 січня його затримали.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. 

Нагадаємо, за даними слідства, батько затриманого, львівський бізнесмен Ігор Гринкевич, організував схему злочинного заробітку на ЗСУ. Його компанії виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн, однак у результаті надали товар поганої якості, або взагалі не виконали контракти. Збитки державі оцінили в один мільярд гривень.

29 грудня 2023 року Гринкевича-старшого затримали при спробі дати слідчому ДБР хабар у розмірі $500 тис. Згодом йому офіційно повідомили і про підозру у шахрайстві, а Міноборони розірвало з його компаніями усі договори.

17 січня співробітники ДБР затримали ще трьох учасників схеми, однак Роман Гринкевич тоді втік.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У ДБР пояснили, чому раніше не затримали сина Гринкевича Романа