Громадянам Китаю видадуть $1,5 млн у криптовалюті
Pixabay

У Пекіні під час китайського Нового року 50 тис. громадян отримають близько $30 кожен у криптовалюті. У такий спосіб влада країни хоче протестувати роботу системи Центрального банку держави. Загалом на програму витратять близько $1,5 млн. Відповідна криптовалюта контролюватиметься централізовано.

Про це повідомляє CNBC.

Вже втретє у Китаї Народний банк випробовуватиме цифрову валюту. Схожі експерименти вже відбулися у містах Шеньчжень і Сучжоу.

Пекін заявив, що серед людей, що надіслали свої заявки на участь у випробуванні, відберуть 50 тис. осіб. Саме вони й отримають 200 юанів (близько $30) у цифровій валюті. Ці кошти можна буде витратити у низці фізичних магазинів, а також на веб-сайті е-комерції JD.com під час прийдешніх свят.

З 10 по 17 лютого працюватимуть ваучери. Брати участь зможуть лише особи з китайським ідентифікаційним номером або посвідкою на проживання з Гонконгу, Макао чи Тайваню.

Історичний максимум

Водночас компанія Tesla інвестувала $1,5 млрд у біткоїни і планує незабаром приймати біткоїни як плату за свої продукти. Саме тому криптовалюта знову побила рекорд в $43,282 тис., повідомила пресслужба Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).

«У січні 2021 роки ми оновили свої правила, що стосуються інвестування, щоб забезпечити більше гнучкості в подальшій диверсифікації і максимізації прибутку від коштів, які не потрібні нам для підтримки достатнього рівня ліквідності», — йдеться у повідомленні.

У рамках цієї програми Tesla  може інвестувати частину таких коштів в цифрові активи, золото, забезпечені золотом ETFта інші інструменти.

Chas News повідомляв, що IT-експерти оцінили лідерство України в світі за користуванням криптовалютами. 

Bitcoin після рекордного злету стрімко впав у ціні