Група західних країн щомісяця проводитиме зустрічі щодо України — Міноборони США
Facebook / Резніков Олексій

Ллойд Остін, міністр оборони США, заявив, що зустріч Консультативної групи з оборони України, в якій беруть участь західні країни, буде проводитися щомісяця.

Про це голова Міноборони Штатів сказав після першої такої зустрічі, яка пройшла в Німеччині, повідомляє «Європейська правда».

За словами Остіна, розмови можуть бути віртуальні або відбуватися у змішаному режимі. 

«Я з гордістю повідомляю, що сьогоднішня зустріч стане щомісячною Контактною групою з оборони України. Контактна група стане засобом для країн доброї волі, щоб активізувати зусилля, координувати допомогу та зосередитися на перемозі у сьогоднішній боротьбі та боротьбі у майбутньому», — сказав керівник американського міністерства.

На першій зустрічі учасники обговорювали, як можна наростити українську оборону для протистояння майбутнім викликам. Також ЗМІ пишуть, що під час розмови очільниця Міноборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що Берлін все ж збирається надати Україні зеніті самохідні установки Gepard.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Байден запропонував посаду посла США в Україні Бріджит Брінк