ГУР показало нові фото «народного супутника»: на них — позиції ППО, кораблі і Кримський міст

За допомогою «народного супутника» та доступу до сузірʼя супутників ICEYE фахівці ГУР МО зробили вже 4173 знімки ворожих об’єктів.

Про це повідомила пресслужба української воєнної розвідки.

Серед зроблених фото:

  • 370 ― аеродроми;
  • 238 ― позиції ППО та радіотехнічної розвідки;
  • 153 ― нафтобази та склади пального;
  • 147 ― склади ракетного, авіаційного озброєння та боєприпасів;
  • 17 ― військово-морські бази.

«Результати ― просто космос!», — наголосили в ГУР.

У розвідці додали, що супутник дозволяє отримувати дані як на тимчасово окупованих територіях України, так і в інших місцях планети, де перебувають військові сили рф.

«Величезна перевага космічного апарата ICEYE ― у його здатності чітко бачити скупчення навіть ретельно замаскованих у «зеленці» механізованих підрозділів противника з його технікою», — пояснили у ГУР.

Нагадаємо, 22 червня 2022 року Сергій Притула оголосив про плани зібрати 500 млн грн на купівлю трьох Bayraktar. Збір закрили за два дні, 24 червня, українці перерахували до фонду 600 млн. 

У результаті компанія Baykar вирішила надати три безпілотники у якості подарунку, а зібрані кошти витратили на купівлю супутника фінської компанії ICEYA.

За умовами угоди, один супутник перейшов у власність України і повністю працює на потреби нашої оборони, ще майже два десятки залучаються, коли є необхідність.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вночі ГУР уразило склад з боєприпасами у Воронезькій області (відео)