«Йди у відставку!». Жителі Болгарії протестують проти прем’єр-міністра (відео)
BGNES

2 та 3 жовтня тисячі болгар вийшли на акцію протесту з вимогою відставки уряду на чолі з прем'єр-міністром Бойко Борисовим. На вихідних демонстранти пройшли центральними вулицями столиці країни Софії, скандуючи «Йди у відставку!» і «Мафія».

Про це повідомляє DW.

Антиурядові протести відбуваються в Болгарії вже протягом останніх трьох місяців. Учасники акцій вимагають негайної відставки Борисова і проведення дострокових виборів. Демонстранти наголошують, що прем’єр-міністр причетний до корупційних злочинів.

Термін повноважень Борисова на посаді прем'єра закінчується в березні 2021 року. Сам політик відмовляється достроково скласти повноваження. Активісти вимагають відставки і генерального прокурора Болгарії Івана Гешева. Демонстранти вважають, що він теж залучений в корупційні схеми.

Раніше президент Болгарії Румен Радев закликав уряд і генерального прокурора піти у відставку на тлі багатотисячних протестів проти корупції серед державної еліти країни.

30 вересня експерти Єврокомісії у своїй доповіді вказали на корумпованість держапарату Болгарії, проблеми з незалежністю судів, а також численні порушення свободи ЗМІ.

Раніше ми писали, що жіночий марш протесту в Мінську закінчився масовими арештами. 

Проблеми з інтернетом та боротьба з водометами. У Мінську проходять акції протесту (фото, відео)