«Лукашенка — в автозак». Жіночий марш протесту в Мінську закінчився масовими арештами

26 вересня у Мінську проходить жіночий марш протесту. Учасниці акції підтримують опозиціонерку Світлану Тихановську та закликають Олександра Лукашенка скласти повноваження президента Білорусі.

Про це повідомляє білоруське видання Радыё Свабода.

На протесті зібралося кілька сотень жінок, проте протестувальниці зіткнулися з затриманнями. За інформацією видання, жінки вишикувалися в колону, вдягли на плечі національні прапори, підняли біло-червоно-білі парасольки і пішли по тротуарах проспекту Незалежності.

Між активістами та силовиками виникли сутички. Наразі затримано десятки жінок. Спецпризначенці ОМОН заарештували і 73-річну активістку Ніну Багінську.

Жінки виступають з плакатами: «Лукашенка — в автозак», «Переможемо нацистів — переможемо нелюдів». «Свєта — президент».

Нагадуємо, Білоруський опозиційний Telegram-канал NEXTA анонсував «народну інавгурацію справжнього президента» на неділю, 27 вересня. Автори каналу нагадали, що за чесними протоколи з різних міст і сіл на виборах перемогла Світлана Тіхановська. Очільниця білоруських протестів підримала ідею, запропоновану опозицією та подякувала білорусам за довіру.

Раніше ми писали, що Україна офіційно не визнала Лукашенка президентом Білорусі. У відповідь Уряд Білорусі назвав Україну «несамостійною» у прийнятті рішень. 

Читайте також: Білоруські хакери оголосили війну Олександрові Лукашенку.