Уряд Білорусі назвав Україну «несамостійною» у прийнятті рішень

Республіка Білорусь оголосила про те, що «білоруський народ не потребує «легітимізації» своєї влади з боку самоназваних факультативних «легітімітаторів». Міністерство іноземних справ Білорусі посилається у своїй заяві на Статут ООН, стаття 2 якого забороняє втручатися у внутрішні справи держав. Обрання Лукашенка Президентом РБ міністерство вважає актом самостійного волевиявлення білорусів без зовнішнього втручання.

Білоруські урядовці наголосили, що «особливе здивування викликає поведінка наших українських сусідів, які вже навіть не намагаються закамуфлювати несамостійність в ухваленні своїх зовнішньополітичних рішень і не припиняють потік заяв нібито зі своїми «просунутими» оцінками чомусь нашої внутрішньополітичної ситуації».

Нагадаємо, що офіційну позицію України в Twitter оголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Заяву представника уряду України уряд РБ назвав такою, що догоджає модним трендам. При цьому білоруське міністерство наголосило на продовженні «щирої та безкорисливої» підтримки «братнього українського народу».

Раніше ми повідомляли, що Україна не визнала Олександра Лукашенка легітимним президентом Білорусі попри проведення 23 вересня в Мінську таємної інавгурації. Таке рішення Міністерство закордонних справ України ухвалило через порушення під час президентських виборів у Білорусі та подальші події (протести і насильство силовиків) у країні.