У Білорусі опозиція анонсувала «народну інавгурацію» Тіхановської

Білоруський опозиційний Telegram-канал NEXTA анонсував «народну інавгурацію справжнього президента» на неділю, 27 вересня. Автори каналу нагадали, що за чесними протоколи з різних міст і сіл на виборах перемогла Світлана Тіхановська. Очільниця білоруських протестів підримала ідею, запропоновану опозицією та подякувала білорусам за довіру.

Про це вона повідомила на своєму Telegram-каналі.  

«Я підтримую всіх, хто вийде на вулиці своїх міст цієї неділі. Адже ви виходите за себе, за свій народ і за нову Білорусь. Разом ми зможемо домогтися нашої мети: нових чесних виборів. І — як наслідок — офіційної, законної інавгурації», — наголосила Тіхановська.  

Мінчан закликали вийти до центру міста о 14:00 з плакатами на честь Тіхановської та її портретам.

NEXTA: «Час білорусам показати світу, що таке справжня народна інавгурація»

«Ганебні щурячі посиденьки не будуть визнані ні білоруським народом, ні цивілізованим світом. Ми доб'ємося, щоб Світлана змогла безпечно повернутися. Ми доб'ємося нових чесних виборів. Ми доб'ємося суду над усіма бандитами. Народному президенту — гідна інавгурація!», — повідомляють автори NEXTA.

Нагадуємо, після таємної церемонії інавгурації самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка привітав лідер тільки президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов. Про це передає туркменське державне агентство Turkmenistan Today.

Раніше ми писали, що Україна офіційно не визнала Лукашенка президентом Білорусі. У відповідь Уряд Білорусі назвав Україну «несамостійною» у прийнятті рішень. 

Читайте також: Білоруські хакери оголосили війну Олександрові Лукашенку.