Ілон Маск черговим твітом обвалив вартість біткоїна

Ілон Маск, засновник SpaceX і глава Tesla, свідомо чи ні ще більше обвалив біткоїн.

В ніч на 17 травня після твітів бізнесмена про дуже умовну децентралізацію біткоїн різко подешевшав, зупинившись на позначці трохи вище $42 тис. за монету.

«Біткоїн тільки здається децентралізованим, але насправді він дуже централізований, більшу частину мережі контролює кілька великих майнінгових (так званих хешуючих) компаній», — написав Маск.

Різке зниження вартості криптовалюти сталося після коментаря Маска одному з користувачів у Twitter.

Користувач Mr. Whale написав, що власники біткоїнів в наступному кварталі можуть розчаруватися, дізнавшись про продаж компанією Tesla біткоїн-активів. Маск прокоментував цей твіт словом: «Дійсно». Подальше уточнення про те, що Tesla поки нічого не продала, не допомогло.

У неділю 16 травня біткоїн коштував $49 605, а після твіта Маска вранці 17 травня курс склав $42 708. Станом на 11:00, біткоїн виріс в ціні до $44 948. Так дешево криптовалюта не коштувала з лютого 2021 року.

За останні кілька днів це вже друга така заява Маска, яка надала негативний вплив на курс біткоїну.

13 травня Маск заявив, що Tesla більше не продаватиме свої авто за біткоїни. Тоді Ілон Маск написав у твіттері, що компанія вчинила так, оскільки стурбована «швидко зростаючим використанням викопного палива для майнінгу біткоїна та транзакцій», і згадав про можливість додавання підтримки інших, менш енергоємних криптовалют.

Ілон Маск зізнався, що у нього синдром Аспергера, а також обвалив Dogecoin