Індія розслідує побічні ефекти від вакцини Covidshield — тієї самої, яку закупила Україна
Getty Images

Урядова група експертів розслідує випадки згортання крові в Індії. Але лише ті, які можуть бути побічним ефектом двох вакцин COVID-19, що виробляються в Індії — Covishield та COVAXIN. Вакцину Covishield закупила Україна. Про це повідомила в п'ятницю фінансова щоденна газета Mint, пославшись на двох осіб, знайомих з ситуацією.

Нині Індія використовує вакцину COVID-19 компанії AstraZeneca, яку виробляє Інститут сироватки під маркою Covishield. Друге щеплення розроблене компанією Bharat Biotech і має назву COVAXIN.

Експерти роблять огляд після того, як європейський регулятор лікарських засобів заявив в середу, що він знайшов можливий зв’язок між вакциною AstraZeneca і рідкісними проблемами згортання крові у дорослих, які отримали укол. Регулятор тоді додав, що переваги вакцини все ще перевищують ризики.

«Ми вивчаємо побічні ефекти згортання крові, які були помічені у людей, які отримували Covishield і Covaxin, навіть якщо це був легкий випадок», — сказало Mint джерело. Воно уточнило, що звіт по цьому захворюванню, швидше за все, група завершить до наступного тижня.

Раніше посол Великобританії наголосила, що куплена Україною вакцина Covishield ідентична AstraZeneca.

МОЗ опублікувало перелік побічних ефектів від Covishield