Посол Великобританії наголосила, що куплена Україною вакцина Covishield ідентична AstraZeneca
Getty Images

Посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс запевнила, що вакцини Covishield і Oxford-AstraZeneca — ідентичні. За її словами, вони відрізняються тільки назвами через розташування виробників.

Про це вона розповіла у Twitter.

«Вакцини: фактчек. Вакцина від COVID-19 Covishield і Oxford-AstraZeneca AZD1222 є ідентичними. Covishield — це ліцензійна назва AZD1222, виробленої в Індії. Припущення, що вакцини AZ/Covishield, що використовуються в Україні, відрізняються за формулою, є категорично неправильним», — написала дипломат.

23 лютого перша партія вакцини Oxford-AstraZeneca (Covishield) від коронавірусу прибула в Україну. Київ отримав виготовлений в Індії препарат одним з перших.

Вакцину Oxford-AstraZeneca виготовляють в Serum Institute (Індія). Саме тому вона й називається Covishield. 22 лютого її зареєстрували в Україні для екстреного застосування.

Раніше цей препарат також для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я. Дозволили використовувати відповідні ліки у Великобританії, ЄС, Індії і Канаді.

Вакцину розробили Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca.

Chas News повідомляв, що у МОЗ заборонили розголошувати дані про виробників і постачальників COVID-вакцин. 

Індійським препаратом вже зробили щеплення президент України Володимир Зеленський, головний санлікар держави Віктор Ляшко, а також міністр охорони здоров'я Максим Степанов. 

В Італії виявили стійкий до існуючих вакцин штам коронавірусу