Іноземці, які захищали Україну, зможуть отримати громадянство за спрощеною процедурою

У середу, 6 липня, петиція про «Внесення змін до Законодавства України щодо надання по прискореній процедурі громадянства України іноземцям, які були залучені до захисту територіальної цілісності та суверенітету України» зібрала необхідні 25.тис.голосів.

Про це йдеться на сайті електронних петицій на сайті Президента.

У тексті документа йдеться про те, що від початку повномасштабного вторгнення рф в України пліч-о-пліч з українськими військовими стали добровольці з інших країн, зокрема з Білорусі.

Проте наразі в українському законодавстві не визначено механізм та процедуру надання громадянства таким особам.

Важливість ухвалення такого закону є насамперед у тому, що у разі потрапляння у полон обмін таких іноземних добровольців може відбутися лише із державою, громадянами якої вони є.

А враховуючи те, що в Україні наразі воює великий відсоток добровольців з Біллорусі, то у разі потрапляння їх у полон обмін з Україною буде неможливий.

Крім того, до таких громадян на їх батьківшині можуть застосувати тимчасове або довічне позбавлення волі, а також смертна кара.

Раніше повідомлялося, що у білорусі трьом «рейковим партизанам» загрожує смертна кара.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У боях за Лисичанськ загинув командир білоруського батальйону Іван «Брест»