У білорусі трьом «рейковим партизанам» загрожує смертна кара (фото)

Слідчий комітет білорусі завершив слідство щодо трьох «рейкових партизанів», справу передано до прокуратури для направлення до суду.

Про це повідомляє Слідчий комітет рб, «Радіо Свобода», правозахисний центр «Вясна».

Трьох жителів Гомельської області звинувачують у підпалі релейної шафи на залізниці в ніч з 28 лютого на 1 березня.

Офіційно їм інкримінують чотири статті, зокрема «теракт» і «державна зрада».

Обвинуваченим 29, 51 та 33 рік. За даними правозахисників, йдеться про «світлогірських партизанів» Дмитра Равича, Дениса Дикуна та Олега Молчанова.

У білорусі трьом «рейковим партизанам» загрожує смертна кара

У повідомленні слідчого комітету їх уже називають «зрадниками Батьківщини», незважаючи на те, що суд ще навіть не розпочався.

Також там заявлють, що за вчинення зазначених дій чоловікам може загрожувати максимальне покарання аж до смертної кари.

Юрист Павло Сапелко пояснює, що «світлогірським партизанам» не може загрожувати розстріл, але силовики вже, очевидно, з нетерпінням чекають на таку можливість.

Останніми змінами до Кримінального кодексу депутати Національних зборів рб суттєво розширили можливості застосування страти.

Нагадаємо, що після початку повномасштабної війни росії проти України у білорусі пройшла хвиля затримань за підозрою у зриві графіка руху російських поїздів зі зброєю, а також причетних до фізичного пошкодження інфраструктури залізниці у білорусі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Білорусі готують російські ДРГ для диверсій в Україні — Генштаб ЗСУ