Instagram масово блокує російських користувачів

Росіяни жаліються на масові блокування з боку сервісу Instagram, який належить компанії Meta, що визнана в росії екстремістською організацією. Про такі випадки написали відразу декілька російських технологічних видань.

Окрім того, користувачі з інших країн помітили, що Instagram став обмежувати доступ до акаунтів, що управляються російськими користувачами, принаймні для українців. Вони бачать повідомлення про обмеженість профілю і недоступність його в їх регіоні.

Блокування російських користувачів адміністрація сервісу пояснює «підозрілою активністю». Це може бути пов’язане з тим, що власники Instagram-акаунтів з росії вимушені користуватися VPN-сервісами. Адже ще на початку березня сервіс було заблоковано в росії. Через це при кожному запуску VPN-сервіс може генерувати іншу IP-адресу. Окрім того, користувачі можуть вказувати фейкову геолокацію. Або ж вказувати реальну геолокацію (наприклад, Москва), при тому що VPN для доступу до сервісу буде азійський чи європейський. А для автоматичних алгоритмів Instagram це дійсно є ознакою підозрілої активності і може викликати автоматизоване блокування.

Росіяни скаржаться, що блокування відбувається миттєво, без будь-яких додаткових попереджень та сповіщень. Сервіс просто «викидає» користувача з акаунта, а спроба заново зайти, вказавши логін та пароль, виявляється безуспішною. Так само як і спроби звязатись з адміністрацією сервісу.

Chas News розповідав про російські альтернативи Instagram, які, ймовірно, поки не стали популярними.

Російський клон Instagram ще не працює, але вже заробляє на красивих іменах