Іран не визнав «референдуми» рф в окупованих регіонах України

Іран відмовився визнавати російські псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей України.

Про це заявив представник МЗС Ірану Нассер Канаані, повідомляє IRNA.

«Ісламська Республіка Іран, виходячи зі своїх основних принципів, наголошує на необхідності повного дотримання територіальної цілісності країн як фундаментальної норми міжнародного права, дотримання принципів і цілей статуту ООН» — заявив представник МЗС.

Канаані додав, що Іран виступає проти будь-яких «провокаційних дій, які могли б порушити хід миру, стабільності та спокою».

Іран вважають одним з небагатьох союзників росії у війні проти України. Наприкінці серпня ЗМІ писали, що Іран передав росії «сотні» безпілотників

У США заявляли про плани поставок іранських безпілотників в рф ще у липні. Так, за словами радника голови Білого дому Джейка Саллівана, у червні російська делегація двічі відвідувала іранський аеродром Кашан, щоб вивчити ударні дрони Shahed-191 та Shahed-129.

При цьому Тегеран на офіційному рівні заперечує такі поставки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

За тиждень окупанти атакували Україну 29 іранським дронами — Генштаб