Іран з п’ятої спроби передав звіт щодо збитого літака МАУ
Getty Images

Іран передав Україні технічний звіт про катастрофу пасажирського літака МАУ під Тегераном.

Про це заступник очільника МЗС України Євгеній Єнін розповів у коментарі «Суспільному».

«Так, передали увечері 31 грудня, з п’ятої спроби. Зараз усі компетентні органи ретельно його вивчають», — підкреслив чиновник.

Єнін не прокоментував деталі звіту про причини авіакатастрофи. Його остаточну версію сторони затвердять після внесення усіх правок.

Держслужбовець додав, що українська сторона може протягом 60 днів внести зауваження та пропозиції до документа. Потім Іран зможе протягом місяця доопрацювати звіт. Остаточний документ оприлюднять, коли Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) затвердить його.

Передісторія

8 січня літак Boeing 737-800 МАУ збила іранська ракета російського виробництва невдовзі після вильоту з аеропорту Тегерана. Загинули усі, хто перебував на борту — 176 осіб. Серед загиблих — громадяни Ірану, України, Канади, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

11 січня іранські війська заявили, що український Boeing вони збили випадково. Літак пролітав начебто поруч з військовим об’єктом Ірану і військові прийняли його за «ворожу ціль», а саме — за крилату ракету.

Раніше Канада розкритикувала, як Іран розслідує збиття літака МАУ.

Президент присвоїв звання Героїв членам екіпажу збитого в Ірані літака МАУ