Ірині Фаріон можуть дати звання Героя України: петиція набрала голоси

Петиція про присвоєння загиблій мовознавиці Ірині Фаріон звання Героя України посмертно набрала понад 25 тис. голосів. Тепер її має розглянути Кабінет міністрів.

Про це йдеться на сайті Кабінету міністрів України.

У петиції йдеться, що професорка роками укріплювала позиції української мови та зробила внесок у «збереження української державності в умовах постійної культурної, інформаційної експансії рф».

Її робота, як ідеться в петиції, охоплює не тільки наукові досягнення, але й активну політичну діяльність, включаючи ініціювання законопроєктів на захист української мови.

Як ідеться у постанові Кабміну №457, петиція розглядається в порядку, встановленому статтею 231 Закону, за умови збору на її підтримку не менш як 25 000 підписів громадян протягом не більше ніж трьох місяців з дня її оприлюднення.

Вбивство Ірини Фаріон: що відомо

19 липня близько 19:30 у Львові стріляли у колишню народну депутатку, мовознавицю Ірину Фаріон. Подія сталась на вул. Масарика, 3.

Стрільця бачили місцеві мешканці, той був у рукавичках, а його зброя — без глушника.

60-річна Фаріон на момент приїзду лікарів була жива, але отримала поранення у скроню і перебувала у важкому стані. Згодом мовознавиця померла.

25 липня у Дніпрі затримали 18-річного підозрюваного у скоєнні вбивства громадської діячки Ірини Фаріон.

26 липня затриманому обрали запобіжний захід. Суд у Львові відправив фігуранта під варту на два місяці без права внесення застави.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зниження мобілізаційного віку до 50: петиція до Зеленського набрала необхідні голоси