«Історична перемога». У Швейцарії встановили найвищу у світі мінімальну зарплату
Pixabay

Виборці швейцарського кантону Женева підтримали введення мінімальної зарплати в розмірі 23 швейцарських франка за годину ($ 25/год). Цей показник став найвищим у світі.

Про це повідомляє CNN .

Підвищення мінімальної зарплати підтримали 58% виборців кантону і коаліція профспілок. Заробітну плату підвищили, щоб побороти бідність в країні, покращити соціальну інтеграцію та задля «поваги до людської гідності».

Женева стала четвертим із 26 кантонів, які проголосували з цього питання за останні роки після Невшателя, Юри і Тічино. з 1 листопада нова «мінімалка» буде застосовуватися приблизно до 6% працівників кантону.

Місцеві профспілки охарактеризували результат голосування як «історичну перемогу, яка принесе пряму користь 30 тис. робітників, дві третини з яких — жінки».

Для порівняння, мінімальна зарплата в Україні становить 5 тис. грн на місяць ($176,5) або 29,2 грн на годину ($1,03). Водночас варто враховувати, що і вартість життя у Швейцарії, зокрема у Женеві, надзвичайно висока. Місячна вартість оренди житла складає близько 2 тисяч франків.

Женева посідає 10-е місце у рейтингу найдорожчих міст світу для життя у 2020 році за даними дослідження Economist Intelligence Unit.

Раніше ми писали, на що депутати використають кошти держбюджету в 2021 році. 

Нагадуємо, 4 жовтня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у вересні держбюджет виконано на 115%. Про це він написав на своїй Facebook-сторінці. Політик додав, що це на 7,8 млрд більше, ніж минулого року та на 10,1 млрд більше нормативу.

 

#Економіка_тижня: відновлення експорту, економічний ефект від будівництва доріг, виконання бюджету завдяки боротьбі зі...

Posted by Денис Шмигаль on Saturday, October 3, 2020
Вергара, Джолі, Стріп. Forbes опублікував список найбільш високооплачуваних зірок