У грудні Україна може отримати великий Державний герб. Державний символ оцінили в 100 тис. грн

В Україні проведуть конкурс на кращий ескіз великого Державного герба. Тепер кожен українець з хистом до малювання й дизайну може заробити сто, п’ятдесят і тридцять тисяч гривень за кращий ескіз.

Відповідна постанова ухвалена сьогодні на засіданні уряду без обговорення, повідомляє УНІАН.

25 серпня Верховна Рада доручила уряду провести конкурс на кращий ескіз великого Державного герба України.

До 1 жовтня Кабмін мав утворити організаційний комітет, а також вирішити питання фінансового та матеріально-технічного забезпечення конкурсу.

До 1 листопада уряд має провести суспільне обговорення ескізу великого Державного герба України. До 1 грудня оргкомітет має встановити переможця й подати на розгляд парламенту пропозиції, встановлені за результатами конкурсу.

Ви можете заробити цілих 100 тися. грн, якщо намалюєте шедевр!

Для відзначення найкращих проєктів ескізів урядовці установили премії: перша премія — 100 тисяч гривень, друга премія — 50 тисяч гривень, третя премія — 30 тисяч гривень.

Проєкти ескізів надсилайте поштовими відправленнями з позначкою «На конкурс кращого ескізу великого Державного Герба України» на адресу: 01001, м. Київ, вул. Бориса Грінченка, 1.

Питання великого Державного герба має бурхливу передісторію.

В лютому 1992 року Верховна Рада постановою затвердила Державний герб незалежної України, який має статус малого герба — золотий Тризуб на синьому щиті.

Проводилося кілька конкурсів щодо великого герба, але вони були безрезультатними, тому що навколо питання було багато критики і 300 голосів народних депутатів не набиралося б.

Відповідно до Конституції, «великий Державний герб України встановлюється з урахуванням малого Державного герба України та герба Війська Запорізького законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України».

Раніше ми повідомляли про вересневу епопею з відмовою пропустити паломників-хасидів з Ізраїлю до України. Своїми постановами уряд уніс хаос у роботу транспортної галузі, але не змін уникнути звинувачень в дискримінації і фактично не зупинив усіх паломників.